fredag 27. februar 2009

Perfekt testing

James Back er velkjent for mange i “testverdenen”. En erfaren og kunnskapsrik mann, uten tvil, og har en holdning til omverdenen som ligner litt på “The Comic Book Guy” i The Simpsons. “Worst software ever”.

Jeg så nettopp en video av et foredrag han holdt for Google-folk på temaet “Hvordan bli en ekspert på programvaretesting”. Mye av tiden brukes på å fortelle hvem han er og hvorfor han betraktes som en ekspert, i litt morsomme ordelag. En definisjon var ganske interessant:

Perfekt testing=

Testing er den uendelige prosessen

med å sammenligne det usynlige

med det tvetydige

for å unngå det utenkelige

å skje med det anonyme

Ikke dårlig, Testing ER virkelig utfordrende!

Uendelig fordi perfekt testing slutter aldri…

Usynlig fordi du som tester ikke ser alt som foregår.

Er resultatet godt eller dårlig? Vet du absolutt hva kravene er? Derav tvetydighet. “We are in the center of the maelstrom of disagreeing customers”.

Og vi vil gjerne unngå at risker blir virkelige hendelser!

Og du aner ikke hvem hendelsene vil skje for. Hvem skal faktisk bruke løsningen du tester senere?

Litt mer praktisk definisjon:

Å teste er å eksaminere produktet for å evaluere det.

En annen igjen:

As a tester you must smell danger where others smell lilacs.

Høydepunktet i foredraget er kanskje når han forklarer hvordan en ekspert høres ut ved å sitere fra filmen “Towering Inferno” med tøffingen Steve McQueen. Det er lenge siden jeg så filmen, men jeg kjenner likevel samtalen hvor brannsjefen i Steves skikkelse kommer til brannstedet og spør ut folk om hva scenariet er.

James mener det viktigste du som tester kan gjøre er å bygge opp og beskytte ditt rykte. Kan ikke være helt uenig her. Det ligger mye i å jobbe med ryktet.

Dere kan se videoen her:

Ingen kommentarer: